Business Consultant - Digital transformation

Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå
2024-09-06

Är teknologi och dess potential att transformera affärer din passion? Vill du vara en nyckelspelare i digitala transformationsprojekt och arbeta i framkant med strategiska AI-lösningar? Atea söker nu engagerade Business Consultants till vårt växande område inom Application Engineering. Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande kundutmaningar, utveckla innovativa lösningar och vara en del av en dynamisk, samarbetsinriktad och innovationsfokuserad arbetsmiljö. Om du drivs av att göra skillnad och vill växa tillsammans med oss, då är Atea rätt plats för dig.

Din roll i laget

Application Engineering inom Atea fortsätter att växa och söker nu fler talanger till vårt Business Consulting-team. Vi letar efter dig som har ett intresse för att arbeta med en stor variation av kundutmaningar och som vill bidra till både teamets och våra kunders utveckling. Tillsammans utvecklar vi våra kunders digitala operativa modeller med en strategisk och holistisk ansats där teknologi, processer och människor alla spelar en central roll.

I rollen som Business Consultant kommer du att ha en rådgivande och stödjande roll hos våra kunder i deras digitala transformation. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar att hjälpa kunder att sätta riktning, kartlägga, identifiera och analysera behov gällande deras affärer och operativa modeller. Du kommer att prioritera initiativ och projekt samt etablera strukturer för styrning.

I rollen kan du förvänta att dig att få arbeta med bland annat med:

Strategier för digital transformation: Hjälpa våra kunder att sätta riktning och kartlägga deras behov.

Utveckla AI-strategier: Rådgivning och planering för tillämpning av AI anpassade till kunders specifika behov

Metoder och processer: Stöd i utvecklingen och integrationen av AI-lösningar, från prototyper till fullskalig implementering

Applikationsstrategier: Välja rätt lösningar för våra kunders strategiska och affärsmässiga behov.

Operativa modeller: Utveckla operativa modeller med hjälp av ny teknologi.

Affärs- och IT-arkitektur: Planera och realisera IT- och affärsarkitektur.

Strategiskt stöd: Stödja kundernas transformationsagendor.

Ditt team

Hos oss kommer du att arbeta under ledning av Patrik Brodin, en chef som värdesätter människan och individen först. Patrik bygger sitt team med fokus på att varje person ska känna ett stort eget ansvar men också få delaktighet och inflytande i teamets utveckling. Han sätter riktningen och skapar goda förutsättningar för att du ska kunna göra ditt bästa arbete. Application Engineering och vårt team arbetar nationellt, vilket innebär att du kommer att ha kollegor på flera orter runt om i Sverige. På Atea får du möjlighet att växa och utvecklas i en stödjande och inspirerande miljö.

Vad vi söker hos dig

För denna roll söker vi dig med en relevant universitets- eller högskoleexamen. Vi välkomnar kandidater på flera olika erfarenhetsnivåer, från dig med minst tre års erfarenhet till dig som har arbetat mer än åtta år inom området, hos teknikbolag eller andra i andra relevanta roller för att stödja digital transformation.

Vi ser att du har en stark vilja och förmåga att göra skillnad, med ett stort driv att utveckla våra kunder, dig själv och oss som företag. Ett starkt självledarskap och medarbetarskap är viktigt för oss, liksom viljan att bidra både externt och internt. Flexibilitet och anpassningsförmåga är avgörande för att lyckas i denna roll, och vi ser gärna att du kontinuerligt vill stärka och utveckla din egen kompetens. Det är självklart för dig att vara del av en grupp som är samarbetsinriktad och innovationsfokuserad.

Vi söker dig som vill arbeta som konsult och bidra till vår och våra kunders framgång baserat på en eller flera av följande kompetenser och intressen:

  • Genuint intresse för teknologi och dess påverkan på affärer
  • Erfarenhet av att arbeta med digitala operativa modeller och digitala transformationer av affärsmodeller
  • Kvalitativ och kvantitativ analys
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av affärs-, IT- och enterprise-arkitektur (certifiering är meriterande)

Om du känner att denna beskrivning passar in på dig, ser vi fram emot att höra från dig!

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & generöst friskvårdsbidrag
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Patrik Brodin, Konsultchef, via patrik.brodin@atea.se. Alternativt Daniel Andersson, Talent Acquisition Partner, via daniel.b.andersson@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed tjänsten redan idag!

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.   

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå
2024-09-06