Incident Responder

Valfritt Atea-kontor
2024-09-30

Är du redo att bli en digital förstahjälpare? Som en del av vårt Incident Response Team kommer du att lära dig de senaste teknikerna för att ligga steget före hoten. Hantera verkliga incidenter, utveckla värdefull expertis och arbeta i ett team som gör skillnad varje dag. Vi erbjuder en dynamisk och belönande arbetsmiljö där dina färdigheter uppskattas och din karriär blomstrar. Då detta är en nationell enhet kan du sitta på något av våra 30-tal kontor från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Atea har en unik bredd, där IRT, tillsammans med lokala konsulter, utgör en oslagbar kombination av kompetens och lokal närvaro. Vill du vara med och skapa ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle? Sök rollen som Incident Responder hos oss på Atea!

Din roll i laget

I rollen som Incident Responder kommer du att identifiera, analysera och svara på säkerhetsincidenter. Du kommer att genomföra triage-aktiviteter för att prioritera och hantera incidenter effektivt. Dina arbetsuppgifter inkluderar även att utföra forensiska undersökningar och rapportera resultaten, samt att implementera och underhålla säkerhetsverktyg och system. Du kommer att arbeta nära teamlead för att kontinuerligt förbättra våra IR-procedurer. Dessutom deltar du i utbildningsprogram och simulationsövningar för att stärka vår IR-kapacitet.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

  • Incidentbedömning: Vid en säkerhetsincident blir du kontaktad av kunden och gör en första bedömning av situationen inom föreskriven tid.
  • Incidenthantering: Om det rör sig om en allvarlig incident, startar du omedelbart hanteringen enligt vårt etablerade ramverk för incidenthantering.
  • Samarbete: Du arbetar tätt med interna resurser, leverantörer och kunder för att säkerställa en effektiv och framgångsrik hantering av incidenter.

För att lyckas i denna roll krävs en förmåga att arbeta metodiskt och rationellt även under hård stress. God samverkan med alla involverade parter är avgörande. Du kommer att arbeta med både små och stora kunder inom offentlig och privat sektor. Som IRT-konsult hos oss kommer du att lära dig nya tekniker och teknologier för att alltid ligga steget före angripare, vilket ger unika möjligheter till professionell utveckling.

Gå med i vårt Incident Response Team och bli en digital förstahjälpare. Du kommer att ta itu med verkliga hot, utveckla efterfrågad expertis och bli en del av ett team som gör skillnad varje dag. Vi erbjuder en utmanande men givande miljö där dina färdigheter kommer att värderas!

Ditt team

Vårt virtuella Incident Response Team (IRT) består idag av 12 säkerhetskonsulter spridda över Ateas fem regioner. Vi arbetar proaktivt och reaktivt för att hantera och avhjälpa säkerhetsincidenter hos våra kunder. Teamet går beredskap var 5–6 vecka, där två konsulter är schemalagda varje vecka. Den ena konsulten fungerar som Lead Incident Handler och den andra som Incident Responder.

Beredskapsveckan:

Lead Incident Handler: Har huvudansvaret för att leda och koordinera insatserna vid en incident. Denna roll inkluderar att kommunicera med kunden, dokumentera händelseförloppet och besluta om nödvändiga åtgärder.

Incident Responder: Stödjer Lead Incident Handler genom att utföra tekniska undersökningar, analys och implementering av nödvändiga åtgärder för att begränsa och lösa incidenten.

Under beredskapsveckan arbetar konsulterna med sina vanliga externa kunduppdrag, men måste vara beredda att omedelbart hantera en incident om en sådan skulle uppstå. Detta innebär att de snabbt måste kunna avbryta sina pågående uppdrag och rikta all uppmärksamhet mot den aktuella säkerhetsincidenten.

I framtiden kommer Atea IRT att bestå av fem dedikerade incidentrespons-konsulter. Dessa konsulter kommer att arbeta tillsammans med minst tio konsulter från det idag virtuella teamet, vilket ytterligare stärker vår kapacitet och expertis. Denna förstärkning av teamet kommer att göra det möjligt för oss att hantera ett ökat antal incidenter och erbjuda ännu bättre support och säkerhetstjänster till våra kunder.

Genom att upprätthålla en strukturerad och välorganiserad beredskap kan vi minimera påverkan av säkerhetsincidenter och snabbt återställa normal drift hos våra kunder.

Vad vi söker hos dig

Vi söker dig som är strukturerad och har förmågan att hålla ordning och reda även i stressiga situationer. Du är stresstålig och kan arbeta effektivt under press, med förmågan att ta initiativ och driva arbetet framåt utan att behöva detaljerade instruktioner. Du är en relationsskapare och kan bygga och underhålla starka samarbeten med kollegor, kunder och leverantörer. Att vara självgående och kunna leda arbetet vid en säkerhetsincident från början till slut är en självklarhet för dig. Ditt ledarskap är tydligt och du kan inspirera och guida teamet genom komplexa situationer.

För att lyckas i rollen som IRT-konsult ser vi att du har:

  • Minst 2 års erfarenhet av arbete inom cybersäkerhet eller incident response.
  • God kunskap om nätverksprotokoll, operativsystem och säkerhetsverktyg.
  • Erfarenhet av forensisk analys och hotdetektering.
  • Relevant certifiering (t.ex. Certified Incident Handler (GCIH), Certified Forensic Analyst (GCFA) är meriterande.
  • Stark problemlösningsförmåga och uppmärksamhet på detaljer.
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga.
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Du har ett brinnande intresse för IT- och informationssäkerhet. För dig är detta inte bara ett jobb, utan något du lever och andas, både professionellt och privat.

Om detta låter som dig, vill vi gärna höra från dig! Bli en del av vårt engagerade och kompetenta team!

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lennart Bredberg, IRT chef, via lennart.bredberg@atea.se. Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan eventuellt dröja något längre än vanligt. Ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Valfritt Atea-kontor
2024-09-30