Det är här vi skapar möten med dig och andra studenter på högskolor och universitet runt om i landet. Du får en inblick i vad det innebär att bygga Sverige med it och hur du kan vara med på den resan.
Möt medarbetare med olika roller på Atea, ta del av deras utbildningsbakgrund och hur de numera är med och skapar it-nytta i svenska verksamheter. De berättar om sina utvecklingsresor, men också om hur vi dagligen tar ansvar och bidrar till en bättre värld, både som medarbetare och bolag.
Genom att lära känna oss som det härliga lag vi är hoppas vi att du kommer att tycka att vi har ett häftigt och viktigt uppdrag. Och att du, liksom vi, känner att du vill göra skillnad. Kanske blir du intresserad av att söka något av våra traineeprogram?
20/11 Nätverksdagen, Örebro universitet
21/11 Linköpings universitet arbetsmarknadsdag
Traineeprogram
På Atea finns två traineeprogram - management och konsult.
Som Trainee hos oss ges du en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss.
Du kommer under din tid hos oss att spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan.
Exjobb i teknikens framkant - var med och bygg Sverige med it
Det är våra engagerade, kompetenta och värderingsdrivna medarbetare som bygger Ateas framgång. Vi vill fortsätta att attrahera och utveckla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor, som ett led i det vill vi öka vårt samarbete med er studenter på högskolor och universitet. Vi presenterar därför ett antal olika möjligheter för dig som student att skriva din examensuppsats tillsammans med oss på Atea.
För oss är det här en strategisk satsning på områden som ligger i framkant som vi är nyfikna på och går i linje med våra affärsområdens kompetensplaner.
Våra examensarbeten riktar sig till studenter på högskolor och universitet som ska skriva sina examensarbeten under vårterminen 2025 och är möjliga att skriva både på kandidat- och masternivå.
För att läsa mer om våra examensarbeten och ansöka klicka här nedan.
Vill du lära känna oss på Atea ännu bättre? Få inblick i vad vi gör på dagarna? Vad det finns för möjligheter hos oss? Då är Atea Campus News något för dig!
Atea Campus News är vårt nyhetsbrev för dig som studerar på universitet, högskola eller yrkeshögskola där vi varje kvartal ger dig inblick i en vardag som Atea-medarbetare.
Från studentlivet till Ateas landslag
Från interaktionsdesign till projektledare
Namn: Kristina Malmqvist
Examen: interaktionsdesign
Roll på Atea: Projektledare
”Våga söka ett jobb där du inte ”checkar i” alla kunskapskraven och se vart det leder dig!”
Från interaktionsdesign till projektledare
Jag har en bakgrund inom systemutveckling och interaktionsdesign. Jag studerade interaktionsdesign på universitetet och upptäckte under den tiden systemutveckling som sedan blev mitt huvudfokus det följande 5 åren när jag klev ut på arbetsmarknaden. Under den tiden upptäckte jag även projektledning som då var en liten del av mitt jobb som utvecklare och som jag sedan tog steget och satsade fullt ut på när jag kom till Atea.
Hur kom du i kontakt med Atea och vad fick dig att välja att börja hos oss?
Jag blev tipsad av en god vän till mig som jobbar på Atea att söka hit när jag berättade att jag söker jobb som projektledare. Jag förstod på henne att hon trivdes väldigt bra och av det hon berättade så blev jag nyfiken på Atea. Jag sökte mig därför hit och kom ganska snabbt i kontakt med Atea Systemutveckling som då letade efter en projektledare och det kändes som en perfekt match för mig.
Hur var övergången från att vara student till att börja jobba på Atea?
Att gå från att vara student till att börja jobba är väldigt spännande. Man får äntligen börja applicera den kunskap man tagit till sig från utbildningen ute i verkliga livet. Jag insåg dock ganska snabbt att jag bara var i början av min resa, det går inte att veta allt till en början utan utbildningen fortsätter på sätt och vis in i arbetslivet. Det behöver man vara ödmjuk inför.
Vad brinner du för?
Jag brinner verkligen för att ta kundernas idéer från vision till färdig produkt och att lyfta andra till deras högsta potential.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Jag ledde nyligen ett projekt där kunden, ett startup-bolag, hade nytänkande idéer och ville ha hjälp med att förverkliga dessa i form av en app-tjänst. Ingen i projektteamet hade hört talas om något liknande innan så vägen framåt var inte helt självklar – vilket i sig var väldigt spännande. Tillsammans med kunden jobbade vi fram en lösning och idag är tjänsten lanserad!
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Jag skulle nog säga att det är människorna och utvecklingsmöjligheterna som gjort att jag verkligen trivs på Atea. Hittills har min upplevelse varit att jag kan höra av mig till vem som helst och jag får alltid hjälpen jag behöver och blir bemött med värme och respekt. Ateaner är väldigt affärsmässiga vilket jag gillar. Dessutom har jag återkommande blivit introducerad för nya utvecklingsmöjligheter och fått ett förtroende som gjort att jag bara på ett år tagit stora kliv framåt i min roll som projektledare.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Var ödmjuk inför resan in i arbetslivet, ställ inte krav på dig själv att du ska kunna allt redan från början. Det viktigaste är att ha viljan och drivet att utvecklas. Våga söka ett jobb där du inte ”checkar i” alla kunskapskraven och se vart det leder dig!
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Det finns så mycket man kan göra med hjälp av it idag. Under min tid i arbetslivet har jag fått se olika exempel på hur teknik underlättar inom bland annat vården som jag brinner lite extra för. Det finns mycket att göra på det området och jag vill verkligen fortsätta utveckla och förbättra den delen av vårt samhälle.
Från statistik till analysdataansvarig
Namn: Erik Dahlbäck
Examen: Master i statistik, 2018
Roll på Atea: Analysdataansvarig Supply Chain
”Atea lägger stort fokus på att utbilda sin personal och tillgodose personalen med verktyg som behövs för att kunna utföra arbetet på bästa möjliga sätt.”
Från master i statistik till analytiker
Många organisationer idag har stora mängder data lagrade vilket bland annat kan generera värdefulla insikter och beslutsunderlag. Erik Dahlbäck arbetar som analysdataansvarig inom Supply Chain där han till både kunder och internt strukturerar och visualiserar data på ett begripligt sätt vilket till stor del görs med BI-verktyget Power BI. Kulturen var något som fick Erik att börja hos Atea vilket också är en av de saker han tycker bäst om med företaget och han rekommenderar att välja en arbetsgivare vars kultur passar just dig.
Beskriv din roll på Atea
Jag är ansvarig för analys av data inom Supply Chain på Atea vilket handlar om att bygga och förvalta BI-rapporter inom produktleverensprocessen hos Atea Sverige.
Vad har du behövt lära dig när du började på Atea?
I början var det för mig viktigt att förstå Atea som företag och hur allt hänger samman. Eftersom jag jobbar med analys och rapportuppbyggnad behövde jag kunna förstå den data som lagras hur den med fördel bör användas för olika ändamål. En stor del av mitt arbete genomförs i BI-verktyget Power BI där jag har erfarenhet från tidigare arbetsgivare. Jag har också genomgått utbildning inom SQL för att kunna arbeta smartare och mer effektivt med den data som behövs inom ramen för rollen. Jag är fortfarande relativt ny inom företaget men det känns som att Atea lägger stort fokus på att utbilda sin personal och tillgodose personalen med verktyg som behövs för att kunna utföra arbetet på bästa möjliga sätt.
”Det bästa med Atea är människorna och företagskulturen.”
Hur är du med och bygger Sverige med it?
Mitt arbete handlar till stor del om att strukturera och visualisera data på ett begripligt sätt. Kan jag för beställare hjälpa till att förstå innebörden av deras data, har jag på så vis möjlighet att hjälpa dem att fatta smarta och välgrundade beslut i hur de jobbar med sin it-utrustning.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Jag är involverad en del inom hållbarhetsarbete på Atea och vi håller just nu på med ett projekt där vi vill hjälpa våra kunder att förstå hur duktiga de är på att jobba cirkulärt med sin it-utrustning. Projektet involverar ett flertal människor med olika expertis där jag hjälper till att bygga rapporter som kunder ska kunna ta del av. Jag tycker det är otroligt kul att få jobba med människor som sitter på annan kompetens än den jag själv har och det känns spännande att få vara med och bygga rapporter som kunderna på sikt kommer få ta del av och arbeta själva med.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Det bästa med Atea är absolut människorna och företagskulturen. Trots att jag bara har hunnit vara inne på kontoret några få dagar på grund av Covid-19, tycker jag att stämningen och bemötande har varit toppen. De personer som jag har jobbat med har varit väldigt förstående och hjälpsamma i denna konstiga tid. Självklart blir det annorlunda att inleda en anställning helt digitalt men det känns ändå som jag i stort alltid haft de verktyg och den hjälp som behövts från dag ett.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Jag skulle råda dig som nyexaminerad att lägga mycket tid och kraft på att hitta en arbetsplats med en företagskultur som passar just dig. Många dras gärna till ett visst företag eller bransch för att det ser bra ut att jobba där. Det behöver i sig inte vara någon stoppkloss men jag skulle verkligen rekommendera att man också lägger kraft på att hitta en arbetsplats där man tror att man kommer trivas. Personligen tycker jag att det underlättar otroligt mycket att starta igång jobbdagen om man tycker om sina kollegor, chefer och företaget i stort. Det blir också mycket lättare att lägga ner den där extra tiden som krävs för att slutprodukten ska bli ännu bättre.
Är det något annat som du vill dela med dig av, så är ordet ditt!
Direkt efter min utbildning jobbade jag inom flygbranschen och nu jobbar jag inom it. Under skoltiden var varken flyg eller it något jag trodde att jag skulle hålla på med efter studierna, men jag är glad att det blev så. Jag har fått en helt annan förståelse för dessa områden som på förhand var ganska främmande för mig och jag tycker det är otroligt kul att fortsätta lära mig. Poängen här är att inte nödvändigtvis låsa sig till en specifik bransch bara för att du kan den utan istället tillåta sig att testa på något nytt.
Från industriell ekonomi till Chef Bid Office
Namn: Adam Johansson
Examen: Civilingenjör industriell ekonomi, 2017
Roll på Atea: Chef Bid Office
”Hållbarhet är en kärnfråga för Atea och vi satsar på kompetens inom detta område.”
En resa med hållbarhet och ledarskap i fokus
Adam började som management trainee på Atea 2017 och gick därefter in i rollen som affärsprojektledare. Med ett stort intresse och engagemang för hållbarhet blev han samtidigt hållbarhetsambassadör. I år började han en ny roll på Atea som Chef Bid Office där han tillsammans med sin gruppering utmanar traditionella affärsupplägg och gör det möjligt att konsumera it på ett cirkulärt, kostnadseffektivt och hållbart sätt.
Vad fick dig att välja att börja hos oss?
När jag närmade mig examen från min universitetsutbildning sökte jag många jobb. Många bolag har assessmentdagar för snart examinerade studenter och tillika hade Atea en assessmentdag för traineeprogrammet. Många andra bolag var såklart intressanta och jag fick även ett par erbjudanden hos andra arbetsgivare. Däremot kände jag aldrig riktigt att jag var mig själv i situationen som jobbsökande förrän jag kom i kontakt med Atea. Här fanns det ett upplägg på traineeperioden och en allmän upplevelse att man på riktigt var intresserad av att lära känna vem jag var, jämfört med att utvärdera om jag var en person som passade en specifik mall vilket jag fick känslan av på vissa andra arbetsplatser. Jag kände direkt att jag passade bra in på Atea.
”Tycker du att något är viktigt och rätt så är det stor chans att du också kan vara med och förverkliga det på Atea.”
Beskriv dina olika roller som du haft på Atea
Management trainee 2017-2018
Min tid som trainee på Atea ser jag ödmjukt tillbaka på. Under ett års tid fick jag göra en resa genom stora delar av Ateas verksamhet. Jag arbetade inom våra större organisatoriska enheter med allt från affärsutveckling till sälj och leverans. Det är en ynnest att som nyexaminerad under ett års tid få arbeta sida vid sida med olika människor i lika många roller, allt från strategiska program med Ateas VD till leveransfrågor hos kundtjänst. Som trainee fick jag ett kontaktnät och en förståelse som har varit helt avgörande i mitt fortsatta arbete. Det bästa med Ateas traineeprogram är att jag får hitta min nästa roll på Atea under året. Om det hade funnits en förutfattad mening om vad jag skulle arbeta med efteråt hade jag aldrig hittat den vägen som jag har tagit idag.
Affärsprojektledare 2018-2020
Jag fortsatte på Atea som affärsprojektledare där jag drev flera av Ateas större anbudsprojekt. Det är en fartfylld vardag med skarpa deadlines där varje projekt ser olika ut när det kommer till både team och lösning. Därav är det även en roll som gör att man får arbeta med många olika kollegor vilket passar mig bra.
Samtidigt som jag arbetade som affärsprojektledare hade jag även rollen som hållbarhetsambassadör och arbetade med hållbarhetsfrågor för våra kunder i och runt Stockholm. Hållbarhet är en kärnfråga för Atea och vi satsar på kompetens inom detta område. Jag fick bland annat möjlighet att besöka underleverantörer till en av våra partners i Kina under min tid som hållbarhetsambassadör.
Chef Bid Office 2020-
Idag har jag rollen som ansvarig över Bid Office. Vi är en grupp med upphandlingsspecialister och Bid Managers och stöttar våra regioner och lokala kontor med expertkompetens inom bland annat LOU och affärsstrategi. Som ung ledare kompletterar min nyfikenhet den djupa kompetens och erfarenhet som finns i gruppen. Den mixen är enligt mig helt oslagbar!
Hur var övergången från att vara student till att börja jobba på Atea?
Övergången till att börja jobba är såklart tuff för de flesta. Här har mina mentorer, faddrar och unga kollegor i samma situation varit ett stort stöd. Arbetslivet är mycket mindre inramat än livet som student. Det finns alltid något att göra och ingenting är någonsin helt klart. För mig handlade det mycket om att lära sig prioritera vad som är viktigast just nu och att inte göra alla andra saker som är mindre viktiga just nu.
Vilka utbildningar har du fått ta del av?
Jag har fått gå kurser inom ledarskap, retorik, hållbarhet och projektledning.
Vad brinner du för?
Jag brinner för att inspirera och engagera andra om hur vi tillsammans bygger en bättre och mer hållbar framtid. Det finns alltid en bättre och mer hållbar lösning med it och dessa vill jag utveckla med kunder, kollegor och partners.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
På Atea finns en kultur som verkligen tar tillvara på engagemanget hos medarbetarna. Barriärerna för att verka inom och utanför sin roll är låga till obefintliga. Under mina dryga tre år har jag haft många ansvar som ligger utanför min arbetsuppgift på pappret som jag fått möjlighet att driva, mycket på grund av att jag är intresserad och brinner för frågan. Tycker du att något är viktigt och rätt så är det stor chans att du också kan och får vara med och förverkliga det på Atea.
”Det krävs mycket för att man ska få känslan av att vi sätter laget före jaget, och den känslan har jag varje dag.”
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Släpp alla förutfattade meningar angående vad som är bra, "inne" eller förväntat när du letar efter jobb. Många nyexaminerade kan känna att de ska eller bör gå en viss väg i sin karriär, börjar arbeta i den riktningen och sen så känns det inte riktigt rätt. Var snäll med dig själv, "inte riktigt rätt" är troligtvis helt fel och då måste du ta ansvar över dig själv och göra något åt det. Var därför krass med dig själv innan du ska välja ditt första arbete, kommer jag trivas här?
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Jag arbetar med det varje dag. Hur man med hjälp av it kan hantera it-utrustning mer cirkulärt. Det är en enorm vinst för både plånboken och klimatet.
Ateas värderingar är vi sätter laget före jaget, vad betyder det för dig?
En värdering betyder ingenting om man inte känner den i kroppen. Det handlar om vad vi gör varje dag för att skapa och bidra till den känslan. Hur vi lyfter andra medarbetare snarare än oss själva, hur vi är lyhörda och hjälper till om någon har för hög belastning, hur vi organiserar oss med olika kompetenser och synsätt, hur vi möts och hur vi undviker personliga bonusar. Det krävs mycket för att man ska få känslan av att vi sätter laget före jaget, och den känslan har jag varje dag.
Från datanätteknik till teknikkonsult inom nätverk
Namn: Anni Otthén
Utbildning: Högskoleexameni datanätteknik, 2018
Roll på Atea: Teknikkonsult inom nätverk
”Våga ta chansen till att utvecklas och utmana dig själv. Arbetslivet är inte lätt men det kan vara så himla roligt om man hamnar på rätt ställe.”
Från praktik till nätkonsult
Anni kom i kontakt med Atea tidigt i sin utbildning som senare ledde till en praktikplats. Den positiva magkänslan för företaget fick henne att tacka ja. Praktikplatsen gav henne inblick i konsultrollen med inriktning kommunikation-nätverk, även de uppdrag hon fick följa med på. Allt detta gjorde henne väl förbered när hon sedan började på Atea efter examen.
Beskriv din resa och roll på Atea
Jag kom in på Atea 2018 under min arbetsplatsförlagda kurs som vi hade. Började då som konsult inom nätverk och har haft den rollen sen dess. Att vara konsult kan innebära arbete från distans till att vara på plats hos kund till att ha fasta dagar i veckan. Allt beror helt på typ av uppdrag och kundens behov.
Hur kom du i kontakt med Atea och vad fick dig att välja att börja hos oss?
Atea kom till Jönköping University för att föreläsa och försökte få upp intresset för oss studenter. Atea var redan från start av utbildningen ett företag man fick höra om.
När vi sedan skulle söka inför den arbetsplatsförlagda kursen så sökte jag i första hand företag i Jönköping. Det slutade det med att jag stod med två stycken platser där magkänslan sa att Atea var ett bättre alternativ an det andra vilket gjorde att jag trackade ja.
”Jag älskar problemlösning, att felsöka ett nätverk som av någon anledning krånglar eller alls inte fungerar tycker jag är väldigt givande.”
Hur var övergången från att vara student till att börja jobba på Atea?
Då jag hade praktik på totalt 9 veckor så hann jag komma in lite lugnt och nätverka samt ta rygg på kollegor som hade spännande uppdrag. På så sätt kunde jag se hur man som konsult var utåt mot kund men även hur de jobbade med de olika uppdragen. Jag fick dessutom lite småuppdrag själv som gjorde att jag som person växte i självförtroende. Detta gjorde att det inte var lika ”skräckinjagande” att ta uppdrag när jag väl var klar med praktiken och anställd på Atea.
Vad brinner du för?
Jag brinner för att hjälpa människor och i mitt fall är det via nätverk. Jag älskar även problemlösning så att felsöka ett nätverk som av någon anledning krånglar, att det går ner till och från eller inte fungerar alls tycker jag är väldigt givande. Då kan jag både få använda huvudet, kreativitet samt göra människor glada när nätet väl är uppe och rullar igen.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Det måste ha varit ett av de uppdragen jag fick i början där jag och en kollega fick felsöka ett äldre nätverk. Under flera dagar felsökte vi och analyserade data då det betedde sig märkligt. Det fanns ingen logisk förklaring till fenomenet och det började helt utan förändring av miljön, förutom att de hade anställt en ny medarbetare som fått en ny dator. Vi kunde inte få ihop varför en ny dator skulle få ett helt nätverk att gå ner.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Stämningen! Alla är så genom glada, är inget påklistrat på utsidan utan man märker att alla som arbetar brinner för det dem gör.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Våga ta chansen till att utvecklas och utmana dig själv. Arbetslivet är inte lätt men det kan vara så himla roligt om man hamnar på rätt ställe.
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Brinner mycket för att värna om naturen. Så skulle förbättra de redan befintliga teknikerna som finns för att rengöra haven från plast på ett effektivare sätt med hjälp av it. Någon typ av AI i en vattendammsugare som är autonom samt går att styra om så önskas samt går att spåra via GPS. Som dagens robotgräsklippare fast till havs som då även kan åka och tömma sig när det är dags.
Från systemvetenskap till konsultchef
Namn: Filip Wolter Kammerton
Examen: Kandidatexamen i Systemvetenskap - Design och Administration från 2005
Roll på Atea: Konsultchef
”När vi på Atea säger att vi ska göra något för samhället, miljön, och världen vilket vi gör ofta, så är det inte bara snack. Vi har storleken och viljan att genomföra alla våra ambitioner.”
Från Servicedesk till Konsultchef – på Atea sedan 2006
Tänk hur lite man egentligen vet vad som händer efter sin examen. Att med driv, vilja och ambition kan man komma långt, så var det för Filip Wolter Kammerton. Han startade sin resa 2006 sedan som supporttekniker, och utvecklats i olika roller genom åren. Idag ansvarar han för ca 20 it-konsulter som har den rollen han hade när han började sin resa hos oss. Där han med sin erfarenhet verkligen skapar kundnytta och förståelse för våra kunders dagliga drift.
Beskriv dina olika roller som du haft på Atea
- 2006 -2008 / Supporttekniker 1st och 2nd-line
- 2009 / Service Level Manager
- 2009 / Systemadministratör
- 2010-2015 / Asset Management Specialist
- 2016-pågående / Konsultchef
Vad fick dig att välja att börja hos oss?
Jag tyckte att Ateas uppdragsbeskrivning och rollen som de beskrev passade bra in på mig och mina tidigare erfarenheter. Det kändes också tryggt att söka sig till en så stor aktör på marknaden. Ju mer jag läste på om Atea desto mer intresserad blev jag och sökte tillslut till en tjänst som jag fick.
Hur var övergången från att vara student/början av karriären till att börja jobba på Atea?
Som konsult på Atea måste man vara beredd på att anta utmaningar och kunna anpassa sig efter varje uppdrag och kund. Det är de förväntningar som ställdes på mig från min chef och kunderna när jag började och som fortfarande är aktuella. Detta var inte helt enkelt för mig i början men är något som blir väldigt självklart ju längre man jobbar inom it.
Vad har du behövt lära dig på plats? T.ex. vilka certifieringar har du tagit och utvecklas din tekniska kompetens.
Jag har behövt lära mig det mesta på plats eftersom det är en stor skillnad på skola och verklighet. Det man lär sig i skolan hinner ibland bli "yesterdays news" innan man ens kommer ut i arbetslivet. Jag tror dock att skolan förbereder en på att lära sig i arbetet och kortar ner sträckan.
Det var riktigt länge sedan jag behövde certifiera mig inom något tekniskt i mitt arbete. Det var under mina 3 första år som jag gjorde det. De certifieringar som jag har tagit är WinXP, Win7, Windows Server 2003, ITIL v.2 och v.3. I övrigt har jag gått interna utbildningar främst utifrån min roll som chef.
”Vi är med på riktigt och sätter agendan i flera olika forum som siktar mot att göra världen till en bättre plats. Det tycker jag är häftigt och något som man kan vara riktigt stolt över.”
Hur är du med och bygger Sverige med it?
Jag ser till så att våra kunder får rätt stöttning i form av duktiga supporttekniker så att våra kunder kan göra det som de är bäst på. Eftersom våra kunder finns i alla branscher från t.ex. sjukvård, industri, infrastrukturföretag, skola etc. så vet jag att våra insatser spelar en viktig roll i hur det svenska samhället fungerar.
Vad brinner du för?
Att ha nöjda kunder. Att veta att mina ansträngningar gör skillnad och påverkar mina kunders vardag positivt. När kunderna åter hör av sig så blir man stolt eftersom det är ett kvitto på ett bra jobb. Sen är det såklart fantastiskt kul att se mina konsulter utvecklas och göra karriär och det har alltid varit en av mina hjärtefrågor.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Att vara delaktig i att ta fram ett karriärsprogram, Career Program By Atea för våra konsulter så att vi skapar tydliga och definierade utvecklingsmöjligheter. Detta är något som är så otroligt viktigt för att kunna fortsätta att stimulera och behålla våra duktiga medarbetare. Jag vet att detta är något som är mycket uppskattat av våra konsulter och då är det såklart extra kul att ha varit med om framtagandet av programmet.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
När vi på Atea säger att vi ska göra något för samhället, miljön, och världen vilket vi gör ofta, så är det inte bara snack. Vi har storleken och viljan att genomföra alla våra ambitioner. Vi är med på riktigt och sätter agendan i flera olika forum som siktar mot att göra världen till en bättre plats. Det tycker jag är häftigt och något som man kan vara riktigt stolt över.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Se till att komma in på ett företag där du har möjlighet att utvecklas och göra karriär. Försök ha en plan för 1, 3 och 5 år framåt och se om företaget som du är intresserad av har möjlighet att möta dina planer och drömmar. Det är lätt att bli förförd av en högre ingångslön men det är viktigt att du ser helheten hos företaget. Var beredd på att du kommer behöva förtjäna din karriär och att inget kommer gratis till dig. Hårt arbete belönas alltid.
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Något som hjälper och räddar vår miljö. Kanske skapa robotar som kan simma runt och rena våra hav eller se till så att vi tar fram fordon som kan drivas fram av vatten. Den typen av teknik hade jag väldigt gärna velat vara delaktig i att ta fram.
Ateas värderingar är vi sätter laget före jaget, vad betyder det för dig?
Att vi hjälper varandra och utnyttjar den kollektiva kompetensen i vårt stora företag. Det finns inget som man inte kan få hjälp med av en kollega, någonstans i vårt avlånga land. Om man är ny in på Atea i Sverige så har man alltså ca: 2 500 kollegor som kan och kommer hjälpa en.
Från företagsekonomi till kundansvarig säljare
Namn: Florence Karneus
Examen: Kandidat i företagsekonomi, 2019
Roll på Atea: Kundansvarig säljare
”Mitt krav på mitt första arbete var en bra chef som tror på mig och ger mig utrymme att växa och det är precis vad jag har fått!”
Utan tidigare erfarenhet av it sökte Florence sig till it-branschen. Genom utvecklingsprogrammet Accelerate fick hon en kickstart in på Atea och in i branschen vilket har varit otroligt lärorikt och spännande. Efter programmet har hon fortsatt att utvecklas och arbetar idag som kundansvarig säljare där en central del är att förstå kunders verksamhet och behov för att kunna erbjuda it-lösningar som skapar värde och gör skillnad.
Beskriv din resa på Atea
Jag började min karriär på Atea genom Accelerate som är ett utvecklingsprogram likt ett traineeprogram. Genom programmet fick jag utbildning i bland annat affärsmannaskap, presentationsteknik och upphandling men även möjlighet att knyta kontakter både internt på Atea samt hos våra leverantörer och kunder. I Accelerate hade jag två inriktningar utifrån min profil och intresse där jag fick möjlighet att testa på rollerna kundansvarig säljare och projektledare.
Efter programmet gick jag in i en tjänst som kundansvarig säljare vilket är en otroligt spännande roll som innebär varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik. Genom att vara kundansvarig behöver man ha ett väldigt brett perspektiv gällande Ateas erbjudande. Du har kundkontakt och är ansvarig över att leverera det kunden behöver. Detta innebär att samla in kunskap och lära sig om kunden för att verkligen kunna förstå och erbjuda det som skapar värde för just den kunden. Ansvaret ligger på dig att se till att kunden får stöttning av de resurser hos Atea som är rätt för just deras behov. Utöver kundkontakten ansvarar en kundansvarig säljare för själva affären, det vill säga offertskrivande, prissättning och så vidare. I och med att ingen kund är den andra lik lär jag mig någonting nytt varje dag! Behov och teknik förändras och det är det som gör min vardag spännande!
Vad fick dig att välja att börja hos oss?
Jag visste att jag skulle tacka ja till tjänsten om jag fick ett erbjudande efter första intervjun med min blivande chef. Jag kände att det här är en människa jag klickar otroligt bra med och vill jobba med. För mig har ledarskapet alltid varit otroligt viktigt och idag har jag inte bara en grym ledare utan hela fem stycken otroliga chefer på kontoret som jag kan gå till beroende på vad jag behöver hjälp med. Mitt krav på mitt första arbete var en bra chef som tror på mig och ger mig utrymme att växa och det är precis vad jag har fått! Jag får enormt mycket eget ansvar och all stöttning jag kan drömma om!
”Vi har otroligt roligt tillsammans och det är högt i tak.”
Vad har varit utmanande med att börja på Atea efter examen?
Den största utmaningen för mig har varit att jag inte har studerat det jag nu arbetar med. Jag har ingen teknik eller it med mig sedan tidigare vilket har varit ett helt nytt kapitel för mig. Det har varit otroligt lärorikt och spännande att få möjligheten att lära mig ett helt nytt område!
Har du tagit några certifikat på Atea?
Som kundansvarig finns det olika certifieringsmöjligheter och jag är till exempel certifierad inom vår Cloudresa - Cloudtrack men även inom AWS Cloud Economics. Inom snar framtid kommer jag också att certifiera mig inom Business Value of Microsoft Azure. Iom mitt deltagande i Vtalent har jag också certifierat mig för Vmwares VSP - foundation.
Hur är du med och bygger Sverige med it?
På mitt kontor ansvarar jag för området Information Management där jag är med och stöttar i många affärer inom digitalisering. Jag skulle säga att många av de erbjudandena inom detta affärsområde är framtiden! Vi hjälper företag att effektivisera med hjälp av RPA (Robot Process Automation). Vi bygger framtiden med hjälp av sensorer och kameror som hjälper oss att effektivisera våra arbetssätt och förbättra kvalitet. Vi hjälper kunder att samla in, säkra, analysera och använda data! Något jag tror är en förutsättning för att lyckas i ett digitaliserat samhälle. När du kan grunda dina beslut på data kan du göra väl genomtänkta investeringar.
Vad brinner du för?
Jag brinner för nöjda kunder, spännande utmaningar och det faktum att vi lever i en värld där fantasin och pengar är det som sätter gränserna! Jag vill utmana mina kunder att tänka i nya banor och att våga förnya sig! Jag vill lära mig tillräckligt mycket om mina kunder och tekniken för att verkligen kunna prata fritt och möta mina kunders behov och samtidigt utmana dem att tänka större. Att kunna måla upp en bild över hur deras framtida organisation hade kunnat se ut med hjälp av teknik.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Jag hade ett väldigt spännande projekt som dessvärre stannades av p.g.a. lagkrav. En av mina kunder var otroligt nyfiken och intresserad av att sätta in ansiktigenkänningsövervakning i sina lokaler. Nu har detta precis blivit lagligt genom specifik utrustning och mjukvara så vi får se vad som händer nu. Men att sätta in ansiktsigenkänningskameror i sina lokaler kan skapa otroligt spännande data! Jag hade verkligen sett fram emot att fortsätta det här projektet och få möjligheten att kombinera den här datan med ett Business Intelligences system.
”Du kan bidra med mycket inom it-branschen även om du inte har en teknisk bakgrund”
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Det absolut bästa med att arbeta på Atea är kulturen! Jag hade aldrig kunnat drömma om så bra arbetskollegor och så bra chefer! Vi hjälper varandra och arbetar alltid tillsammans. Alla ställer alltid upp och det är alltid laget före jaget. Vi har otroligt roligt tillsammans och det är väldigt högt i tak. Jag älskar att det är en så pass platt organisation och att jag kan prata med precis vem som helst på kontoret beroende på vad jag behöver hjälp med! Om det är en konsult, kundansvarig eller platschef spelar ingen roll.
Jag älskar också att Atea erbjuder alla möjligheter att utvecklas! Under mitt första år på Atea har jag blivit inslängd i princip allting. Just nu är jag tillexempel med och arrangerar vårt lokala hållbarhetsforum från grunden. Det finns ingenting annat än ditt engagemang och dina intressen som stoppar dig ifrån att lära dig nya saker. Det finns alltid fler kurser, nya områden och ny teknik att lära sig! Sen start har jag fått höra att det alltid finns möjlighet att byta tjänst och testa någonting nytt om man tröttnar. På mitt kontor har väldigt många arbetat otroligt länge på Atea och de flesta av dem har testat på ett flertal olika tjänster vilket är otroligt spännande. För mig är det en motivationsfaktor att det alltid finns utvecklingsmöjligheter och på Atea kan man välja att arbeta både lokalt, regionalt och nationellt beroende på vilken typ av tjänst man vill ha.
Är det något annat som du vill dela med dig av, så är ordet ditt!
Våga söka dig till it-branschen även om du inte har någon tidigare erfarenhet! Det är en otroligt spännande bransch som utvecklas hela tiden! Du har aldrig tråkigt och det finns mycket du som inte har en teknisk bakgrund kan bidra med! Idag köps nämligen en stor del av it in av verksamheten vilket är personer som inte pratar it utan nytta och värde! Ett språk vi kan behärska även utan teknisk kunskap!
Från nätverk och systemadministration till systemkonsult inom klient
Namn: Lukas Nord
Examen: Kandidatexamen på Högskolan i Skövde, nätverk och systemadministration, 2018
Roll på Atea: Seniorkonsult
”Att Atea är ett stort bolag ger mig även möjligheten att byta roller inom Atea, både 'uppåt och i sidle'”
Hur väljer man rätt arbetsgivare? Möt Lukas Nord som fick det han efterfrågade.
Idag är Lukas Nord en del av Ateas landslag, till vardags hjälper han våra kunder med den digitala resan inom affärsområdet Digital Workplace. Hur började allt för Lukas? Att hitta en arbetsplats med rätt värderingar var viktigt, och att hamna på ett företag som tar ansvar för hållbarhetsfrågor. Genom ett Ateas Accelerate program fick han en snabb skjuts in från skolbänken till arbetslivet.
Vad fick dig att välja att börja hos oss?
Jag tycker att Ateas värderingar passar bra ihop med mina. Allt vad det handlar om att sätta laget framför jaget och Ateas målmedvetna arbete kring ansvarstagande i miljö och hållbarhetsfrågor.
Det i kombination med att jag tyckte möjligheten att gå Accelerate programmet var ett bra tillfälle att bredda min kompetens som jag fått från högskolan. Det genom bra stöttning från alla delar av Atea.
Beskriv vad du gör på Atea
Sommaren 2018 började jag på Atea i rollen som teknikkonsult. När jag började på Atea var det precis i starten till ett traineeprogram i region mitt som hette Accelerate, vars syfte var att slussa in personer direkt ifrån högskolan. Programmet varade i sex månader, och jag fick en plats. Jag fick möjligheten att forma min start på Atea genom att jag kunde hänga på de konsulter, säljare, eller annan personal som verkade intressant. I och med Accelerate fick jag även möjligheten att åka runt till stora delar av Region mitts olika kontor och få crasch courses i de olika delarna som finns inom Atea.
Nu våren 2019, efter min tid som Accelerate deltagare fick jag erbjudande om att fortsätta på Atea i en annan roll. Genom att jag under Accelerate valt att arbeta inom erbjudandeområdet Digital Workspace axlade jag rollen som systemkonsult. Min roll idag innebär att jag arbetar med klientmanagering (ios, android, windows, macbook, osv.), modern management och hur man tekniskt kan bidra till en bra användarupplevelse. Jag har under min tid fokuserat mycket på att ta de utbildningarna och certifikat som krävs, både för mig själv och för Ateas partnerstatus med framförallt VMware. Idag ser jag mig som specialist inom VMwares produktsvit Workspace one.
”Var inte heller rädd för att du måste kunna ”allt” när du kommer ut i arbetslivet, man lär sig på vägen”
Hur var övergången från att vara student/början av karriären till att börja jobba på Atea?
Utmaningar?
I och med att jag deltog i Accelerate programmet tycker jag att min övergång gick väldigt bra. Jag fick en ”mjukstart” in i arbetslivet och konsultrollen. Jag tycker dock att det är viktigt att trycka på att jag anser att högskolan gav mig en väldigt bra grund att stå på vad det gäller teknisk kunskap, dock är arbetslivet något helt annat och det gäller nog inte minst konsultrollen. Jag kan nog ärligt säga att all min expertis som jag har idag har jag fått från kunduppdrag, där man får se hur andra jobbar. En utmaning som ny konsult är att det är svårt att bidra till att fylla sin egen kalender, vilket ställer höga krav på ens medarbetare och närmsta chef. För min del när jag sakta men säkert fick saker i min kalender så blev det lite som ketchup-effekten där man snart hade nästan för mycket att göra.
Vad har du behövt lära dig på plats? Tex vilka certifieringar har du tagit och utvecklas din tekniska kompetens.
Egentligen all min expertis inom Digital Workplace och klientmanagering. Jag har fått bra stöttning från vår partnerorganisation att gå de utbildningar som varit nödvändiga, både för mig och för Atea som helhet. Jag upplever det som om man själv ger ett commitment att man vill gå vidare inom ett visst spår och är villig att lägga ner tiden så får man den stöttningen man behöver. Vilket även ger mig möjligheten att delta på konferenser utomlands som t.ex. VMworld.
Hur är du med och bygger Sverige med it?
Jag arbetar idag med flera stora kunder inom den offentliga verksamheten och genom min specialistkompetens kan jag hjälpa de att uppnå sina mål och krav vad det gäller tillgänglighet av funktioner, säkerhetskrav på mobila enheter och så att deras användare kan arbeta på ett bättre sätt.
Vad brinner du för?
Jag brinner för att hjälpa våra kunder att arbeta smartare, att ge användarna en bra upplevelse av den allt mer digitala plattform som vi är beroende utav. En sjuksköterska eller lagerarbetare ska inte behöva vara teknisk specialist för att utföra sina jobb.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Att hjälpa våra myndigheter i de här frågorna jag nämnt tidigare är ett självklart val när det gäller spännande uppdrag. De har ett helt annat säkerhetstänk och beslutstänk än ett privat bolag. Vilket kan göra det väldigt spännande och man kan hela tiden få nya infallsvinklar på saker man själv har ansett vara en självklarhet. I dessa uppdrag får man vara med som rådgivare, vilket är väldigt intressant.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Möjligheten till den personliga utvecklingen, både vad det gäller kompentens och aktuella uppdrag. Jag har möjligheten att vara med att utveckla våra erbjudanden vilket på sikt förhoppningsvis bidrar till hela Ateas affär. Att Atea är ett stort bolag ger mig även möjligheten att byta roller inom Atea, både ”uppåt och i sidled”.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Var inte rädd för att ta för dig! Som konsult är det otroligt viktigt att man sprider sitt namn till leverantörer, kunder och andra kollegor så se verkligen till att nätverka med människor som har olika profession. Ta vara på de tillfällen du får att vara med på mässor, konferenser, eller liknande.
Var inte heller rädd för att du måste kunna ”allt” när du kommer ut i arbetslivet, man lär sig på vägen!
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Jag tror jag skulle vilja effektivisera sjukvården och deras processer, för att frigöra tid för de som arbetar där, så de slipper gå på knäna.
Från datavetenskap till affärsområdeschef Information Management
Namn: Richard Forslund
Examen: Högskolexamen Datavetenskap, Mälardalens högskola 2010
Roll på Atea: Affärsområdeschef
”Att jag som individ tillåts att få vara kreativ. Oavsett om jag varit nyanställd teknikkonsult eller affärsområdeschef så upplever jag att idéer alltid tillåts få plats i rummet”
Möt Richard Forslund. 10 år senare, känner jag fortfarande att det var helt rätt val!
Richard började sin resa på Atea juni 2010 som teknikkonsult med fokus på datakommunikation och nätverk. Hans första uppdrag bestod av en blandning uppdrag i allt från att sköta om mindre kunders hela it-miljö till att genomföra utbyten, uppgraderingar och implementationer av nätverkslösningar. 2019 påbörjade han sin nästa resa som Affärsområdeschef för Information Management i region Mitt.
Hur kom du i kontakt med Atea?
När jag började närma mig slutet på högskolan hade jag genomfört ett uppsatsarbete hos en annan arbetsgivare som också erbjöd mig ett arbete. Samma vecka, hörde en konsultchef på Atea av sig och ville ha en intervju. Jörgen som genomförde intervjun gav ett väldigt bra intryck och förklarade Ateas värderingar och kultur på ett så pass inspirerande sätt att jag till slut valde att börja arbeta på Atea. Såhär 10 år senare, känner jag fortfarande att det var helt rätt val!
Vad fick dig att välja att börja hos oss?
Framför allt så såg jag att Atea fokuserade väldigt mycket på den personliga utvecklingsresan och dialogen mellan chef och medarbetare.
Som individ förväntar jag av min arbetsgivare att jag tillåts utmanas i min roll - likaså att i perioder där omständigheterna kanske kräver en mindre fartfylld vardag - tillåts ha en dialog med min chef om vad som passar oss bäst tillsammans.
Jag valde min chef, likväl som min chef valde mig.
”Välj din arbetsgivare. Välj din chef. Be om referenser från den som du ska arbeta hos. Att denne lever upp till den kultur som lyfts fram är otroligt viktigt. Det är lätt att lyfta fram en bra Powerpoint - desto svårare att leva upp till det i praktiken.”
Beskriv vad du har gjort på Atea under dina 10 år
Jag började min resa på Atea juni 2010 som teknikkonsult med fokus på datakommunikation och nätverk. Mina första uppdrag bestod av en blandning uppdrag i allt från att sköta om mindre kunders hela it-miljö till att genomföra utbyten, uppgraderingar och implementationer av nätverkslösningar.
En lång period jobbade jag med vår kund Mälarenergi och skötte stora delar av Eskilstuna Stadsnät.
Under denna period lade jag stort fokus på att samla erfarenhet och arbeta mot branschcertifieringar där jag lyckades certifiera mig med CCNP och CCDP.
Det hela ledde till att jag 2014 började arbeta som systemkonsult där uppdragen blev allt mer komplexa och ansvaret större. Att driva kunders utveckling, delta i lösningsarbeten och lära upp kollegor var alla centrala delar av mina dagar.
År 2015 fick jag möjligheten att kliva över till rollen som projektledare. Jag hade under en period landat i att min egentliga styrka låg i dialogen och det personliga mötet med kunden. Planering, ordning och struktur passade mig som handen i handsken vilket innebar att denna roll kändes helt rätt från början. Här tog min personliga utveckling verkligen fart - jag fick tidigt axla en roll som kompetensområdesansvarig för projektledarna på Eskilstunakontoret. Jag fick ansvara för projektledargruppens vision, strategi och plan samt exekvering. Gruppen växte snabbt till fyra mycket kompetenta projektledare som utförde en mindre revolution på kontoret i hur vi jobbade med projekt i allt från samspel med säljare i införsäljningsfasen till genomförande och uppföljning.
Detta innebar att jag snabbt fick möjligheten att ta teamledaransvaret för projektledarna i hela region Mitt som omfattade 28 projektledare. Där drev jag inspiration, kunskapsöverföring och samarbete mellan projektledarna i regionen som möjliggjorde ett stort antal gemensamma projekt där flera projektledare involverades. Jag fick också äran att vara den projektledare som deltog i Ateas revision för en av våra viktiga certifieringar på bolaget. En personlig triumf var när jag under året 2018 blev utnämnd till en Atea Champion - där kollegor får nominera varandra för extraordinära insatser.
Det ena ledde till det andra och 2019 klev jag in i min nuvarande roll som affärsområdeschef för Information Management i region Mitt.
Till min hjälp har jag också ett mindre specialistteam som rapporterar direkt till mig som stöttar hela regionen. Dagarna består dels av stöttning och coaching till våra kontors olika roller, allt från platschef, försäljningschef och konsultchef till konsulter och sälj inom respektive områden.
Jag är också vår regions representant i Sveriges Iedningsgrupp för Information Management där vi sätter bolagets övergripande affärsområdesstrategi och erbjudandeutvecklingsbeslut.
Sedan är det min roll att se till vår plan som exekveras ligger i linje med våra beslut.
Rollen lägger stor vikt på snabbfotad kreativitet, där jag ena dagen arbetar internt med ett fokusområde och andra dagen träffar digitaliseringschefer, kommunalråd eller en sjukhuschef.
Utmaningarna är oändliga och otroligt givande och jag är oerhört nöjd över att få arbeta med detta på Atea.
Vad har du behövt lära dig på plats? Tex vilka certifieringar har du tagit och utvecklas din tekniska kompetens.
Något som du lär dig väldigt fort är att vår bransch aldrig står still.
Därför är fokuset på utveckling stort oavsett vilken roll du arbetar som på Atea.
Jag har tagit ett antal tekniska certifieringar genom åren, där de största är CCNP och CCDP.
Utöver det så har jag gått ett antal utbildningar såsom praktisk projektledning, retorik och talarträning, personlighetsutveckling, utveckling av grupp och ledare, estimering och kalkyleringskurs samt ledarskapsutveckling (för att nämna några).
Hur är du med och bygger Sverige med it?
Eftersom jag nu befinner mig i en övergripande roll bygger jag Sverige med it främst genom dialog med kunder där jag genom både framtidsspaning och diskussion om kundens utmaningar kommer att förflytta kundens position inom digitalisering och effektnyttjande av de senaste teknikerna. Genom att göra deras verksamheter effektivare, oavsett om det är genom stöd av våra it-arkitekter, verksamhetskonsulter, projektledare eller teknisk kompetens som hjälper vi våra kunder att accelerera sin resa - att bygga Sverige.
Vad brinner du för?
Det personliga mötet där jag får möjlighet att inspirera kunder och kollegor till att våga sticka ut hakan, att prova nytt och inte vara rädd för teknik utan se det som en möjliggörare från de yngsta till de äldsta och där hela verksamheter, inte bara it, kan dra nytta av vad vi som lag kan erbjuda.
Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört?
Oj, det var en svår fråga då så många uppdrag har sin charm.
Bland annat har jag varit nere i krypgrunden under ett stort köpcenter, i stadsarkivet under stadsbiblioteket, träffat vår överbefälhavare, sett hur körkort tillverkas, träffat och fått lyssna hur vardagen fungerar för allt från socionomer, lärare, byggarbetare, elektriker och VA-arbetare. Fått förståelse för hur myndigheter jobbar med övervakning av spelbranschen, energibranschen och så mycket mer. Så variationen i uppdragen är det som gör det så spännande för mig, jag vet aldrig vad för nytt jag kommer att lära mig om hur samhället hänger ihop eller hur en viss bransch fungerar eller hur någons vardag ser ut.
Vad är det bästa med att arbeta på Atea?
Att jag som individ tillåts att få vara kreativ. Oavsett om jag varit nyanställd teknikkonsult eller affärsområdeschef så upplever jag att idéer alltid tillåts få plats i rummet.
Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet?
Välj din arbetsgivare. Välj din chef. Be om referenser från den som du ska arbeta hos. Att denne lever upp till den kultur som lyfts fram är otroligt viktigt. Det är lätt att lyfta fram en bra Powerpoint - desto svårare att leva upp till det i praktiken.
Om du fick fria tyglar att förändra något i världen med hjälp av it, vad skulle du göra?
Jag skulle vilja accelerera resan mot att ge alla världens hörn tillgång till digital teknik och Internet.
Det skulle ge alla samma möjlighet till information och utbildning, som i sig skulle möjliggöra individen att höja sig och vi som mänsklighet nå en bättre värld.
Ateas värderingar är vi sätter laget före jaget, vad betyder det för dig?
Att om vi går förbi i korridoren ser att någon har behov av hjälp så stannar vi och hjälper till. Oavsett om det är att lyfta kartonger, tömma diskmaskinen eller få teknisk hjälp. Det spelar ingen roll vad arbetsuppgiften är - vi hjälps åt och jag vilar inte förrän du kan vila.
Atea i topp bland attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor
Ateas framtidshopp
Vinnare av dessa är:
- Dennis Carlsson, Högskolan Väst.
Tillsammans med Lars Levin från Atea - Advan Safic och Julia Barkrot, Axel Weudelskolan
- Dennis Cejvan, Tage Danielsson och Eri Lygdman Thyr. På bilden är Dennis tillsammans med Maria Kolli.